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"A comparison between sugar consumption and ethanol production in wort by immobilized Saccharomyces Cerevisiae, Saccharomyces Ludwigii and Saccharomyces Rouxii on Brewer's Spent Grain" BJM
Mohammadi,Aniseh; Razavi,Seyyed Hadi; Mousavi,Seyyed Mohammad; Rezaei,Karamatollah.
The immobilization of Saccharomyces cerevisiae DSM 70424, Saccharomyces ludwigii DSM 3447 and Saccharomyces rouxii DSM 2531 on brewer's spent grain and then ethanol production and sugar consumption of these immobilized yeasts were investigated. The aim of this study was to investigate the abilities of these three immobilized yeasts for producing alcohol for brewing at two temperatures (7 and 12 °C) using two different sugar levels (one at original level supplied in the brewery and one with 2.5% (w/v), added glucose to the wort). Increasing both parameters resulted in higher alcohol production by all the yeasts studied. At 7 °C and with original wort density the ethanol content at the end of fermentation was 2.7% (v/v) for S. cerevisiae, 1.7% for S....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Brewer's spent grain; Fermentation; Immobilization; Saccharomyces cerevisiae; Saccharomyces ludwigii; Saccharomyces rouxii.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822011000200025
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A vector carrying the GFP gene (Green fluorescent protein) as a yeast marker for fermentation processes Scientia Agricola
Gomes,Luiz Humberto; Duarte,Keila Maria Roncato; Andrino,Felipe Gabriel; Giacomelli,Ana Maria Brancalion; Tavares,Flavio Cesar Almeida.
Contaminant yeasts spoil pure culture fermentations and cause great losses in quality and product yields. They can be detected by a variety of methods although none being so efficient for early detection of contaminant yeast cells that appear at low frequency. Pure cultures bearing genetic markers can ease the direct identification of cells and colonies among contaminants. Fast and easy detection are desired and morphological markers would even help the direct visualization of marked pure cultures among contaminants. The GFP gene for green fluorescent protein of Aquorea victoria, proved to be a very efficient marker to visualize transformed cells in mixed populations and tissues. To test this marker in the study of contaminated yeast fermentations, the GFP...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; GFP (green fluorescent protein); Fermentative processes.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162000000400018
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ACÚMULO DE CÁDMIO POR Saccharomyces cerevisiae EM CALDO DE CANA-DE-AÇÚCAR CONTAMINADO COM ACETATO DE CÁDMIO Scientia Agricola
Mariano-da-Silva,Samuel; Prado-Filho,Luíz Gonzaga do.
O presente trabalho visou estudar o acúmulo de cádmio (Cd) por Saccharomyces cerevisiae, fermentando mosto de caldo de cana-de-açúcar com contaminações controladas, em níveis sub-tóxicos do citado metal. As condições de fermentação foram similares às reinantes na produção industrial de etanol. O mosto, não esterelizado, continha 12% de açúcares redutores totais (ART) e pH 4,5. Para a contaminação controlada empregou-se acetato de cádmio em quatro níveis de contaminações (0,5; 1,0; 2,0 e 5,0 mg Cd kg-1 mosto). A inoculação do mosto foi executada com fermento de panificação (10% p/p). Após a fermentação (4 horas) foram determinados, porcentagem de fermento no vinho centrifugado e teor alcoólico do mesmo. Na levedura separada foram determinados peso úmido,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Caldo de cana; Metal pesado; Cádmio.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161999000200021
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ACÚMULO DE CÁDMIO POR Saccharomyces cerevisiae FERMENTANDO MOSTO DE MELAÇO Scientia Agricola
PRADO-FILHO,L.G. do; DOMINGOS,R.N.; SILVA,S.M.G. da.
O presente trabalho visou o estudo do acúmulo de cádmio (Cd) por Saccharomyces cerevisiae, fermentando mosto de melaço com contaminações controladas em níveis sub-tóxicos do citado metal. As condições de fermentação foram similares às reinantes na produção industrial de etanol. O mosto, não esterilizado, continha 12% de açúcares redutores totais (ART) e pH 4,5. Para a contaminação controlada empregou-se dois sais de cádmio, cloreto e acetato e, quatro níveis de contaminação 0,5; 1,0; 2,0 e 5,0 mg Cd.kg-1 mosto. A inoculação do mosto foi executada com fermento de panificação (10% p/p). Após a fermentação (4 horas) foram determinados, porcentagem de fermento no vinho centrifugado e teor alcoólico. Na levedura separada foram determinados peso úmido, matéria...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Melaço; Metal pesado; Cádmio; Espectrofotômetria de absorção atômica.
Ano: 1998 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161998000100020
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Adição da parede celular de levedura (Saccharomyces cerevisiae) na dieta para frangos de corte Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Barroso,D.C.; Vieira,A.A.; Lima,C.A.R.; Trindade,B.S; Gomes,A.V.C.; Souza,M.M.S.; Corrêa,G.S.S..
Os efeitos da parede celular de Saccharomyces cerevisiae (PCSc) na dieta para frangos foram avaliados com base nos tratamentos: dieta referência com avilamicina (AV); dieta referência (DR); DR com 0,1% de PCSc (PCSc0,1); DR com 0,2% de PCSc (PCSc0,2); DR com 0,3% de PCSc (PCSc0,3). O delineamento foi o de blocos ao acaso, com cinco tratamentos e seis repetições de 10 aves, totalizando 300 frangos, machos. No período de nove a 21 dias de idade, o tratamento PCSc0,3 influenciou negativamente no ganho de peso (631g), e no período de 34 a 39 dias, o tratamento PCSc0,1 proporcionou melhor ganho de peso (461g) em relação ao tratamento com o antimicrobiano. O maior peso vivo ao abate, 2571g, foi obtido no tratamento PCSc0,1. Os pesos absolutos de sobrecoxa e...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Frangos de corte; Prebiótico; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352013000400029
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Aislamiento, selección e identificación de levaduras Saccharomyces spp. nativas de viñedos en Querétaro, México Agrociencia
Miranda-Castilleja,Dalia E.; Ortiz-Barrera,Eunice; Arvizu-Medrano,Sofía M.; Ramiro-Pacheco,Juan; Aldrete-Tápia,Jesús A.; Martínez-Peniche,Ramón Á..
Querétaro es el segundo estado productor de vinos en México, pero la comercialización es difícil por la falta de calidad y tipicidad. Una alternativa es tener levaduras nativas seleccionadas para aumentar el potencial de los mostos y dar originalidad a los vinos. El objetivo del presente estudio fue el aislamiento, selección con base en su potencial enológico e identificación de levaduras Saccharomyes nativas de viñedos queretanos. Las cepas fueron aisladas en 2012 en el laboratorio de fermentaciones y fisiología de frutos de la Universidad Autónoma de Querétaro, México, durante la fermentación espontánea de mostos de uvas maduras recolectadas aleatoriamente dentro de tres viñedos queretanos, diferenciando las Saccharomyces en medio lisina. Su tolerancia...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Selección de levaduras; Vinificación; Saccharomyces cerevisiae; Saccharomyces paradoxus.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1405-31952015000700005
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Alterações na atividade e no perfil eletroforético da peroxidase em folhas de milho (Zea mays) e sorgo (Sorghum bicolor) tratadas com levedura (Saccharomyces cerevisiae) Scientia Agricola
RONCATTO,M.C.; PASCHOLATI,S.F..
O trabalho foi desenvolvido com o objetivo de se verificar a influência de Saccharomyces cerevisiae na forma de produto comercial, fermento biológico fresco para panificação, na atividade e no padrão eletroforético da peroxidase em folhas de milho e sorgo. As preparações de Saccharomyces utilizadas foram representadas por suspensões de células e seus respectivos filtrados, autoclavados ou não. A análise dos extratos obtidos dessas gramíneas mostrou que suspensões de células e os filtrados dessas suspensões, tratadas termicamente ou não, foram efetivos em ocasionar alterações na atividade e padrão eletroforético da peroxidase em milho e sorgo. Além de se mostrarem termoestáveis, os extratos obtidos de células intactas ou homogeneizadas de S. cerevisiae...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Peroxidase; Eletroforese; Milho; Sorgo.
Ano: 1998 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161998000300007
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Amino acid composition, and determination and prediction of the protein digestibility of different sugarcane yeasts in broilers Rev. Ciênc. Agron.
Barbosa,Emanuela Nataly Ribeiro; Rabello,Carlos Bôa-Viagem; Lopes,Claudia Costa; Silva,Edney Pereira; Freitas,Ednardo Rodrigues.
ABSTRACT The aim of this study was to determine the amino acid composition and digestible protein values of different sugarcane yeasts, as well as to generate prediction equations for the apparent digestibility coefficient of dry matter (ADCDM) and crude protein (ADCCP), based on the chemical composition of the yeast and the age of the broilers. Four ileal digestion trials were carried out with 690 broilers, divided into the pre-starter, starter, growth and final phases. The birds were housed in metabolic cages and distributed in a completely randomised design, consisting of five treatments and six replications of eight, six, five and four birds respectively in each experimental phase. The treatments consisted of one reference feed and four test feeds,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amino acids; Ileal digestibility; Digestibile protein; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902018000200334
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Analysis of radioprotection and antimutagenic effects of Ilex paraguariensis infusion and its component rutin BJMBR
Bracesco,N.; Sosa,V.; Blanc,L.; Contreras,V.; Candreva,E.C.; Salvo,V.A.; Hocart,S.; Mechoso,B.; Nunes,E..
DNA repair pathways, cell cycle checkpoints, and redox protection systems are essential factors for securing genomic stability. The aim of the present study was to analyze the effect of Ilex paraguariensis (Ip) infusion and one of its polyphenolic components rutin on cellular and molecular damage induced by ionizing radiation. Ip is a beverage drank by most inhabitants of Argentina, Paraguay, Southern Brazil, and Uruguay. The yeast Saccharomyces cerevisiae (SC7Klys 2-3) was used as the eukaryotic model. Exponentially growing cells were exposed to gamma rays (γ) in the presence or absence of Ip or rutin. The concentrations used simulated those found in the habitual infusion. Surviving fractions, mutation frequency, and DNA double-strand breaks (DSB) were...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Radiation damage; Ilex paraguariensis infusion; Rutin; Radioprotection; Antimutagenic effects; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2018000900606
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Animal performance and nutrient digestibility of feedlot steers fed a diet supplemented with a mixture of direct-fed microbials and digestive enzymes R. Bras. Zootec.
Encinas,Christian Michael Alvarez; Villalobos,Guillermo Villalobos; Viveros,Joel Domínguez; Flores,Gabriela Corral; Almora,Enrique Alvarez; Rangel,Francisco Castillo.
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the effect of a mixture of direct-fed microbials (DFM), yeast, and digestive enzymes on animal performance in feedlot cattle, as well as digestibility when finishing feedlot cattle. Thirty crossbreed (Charolais × Beefmaster) steers averaging 15 months old and 321.83±3.73 kg of initial body weight were used. Animals were randomly assigned to one of two treatment groups: control (basal diet) and a mixture of DFM, yeast, and digestive enzymes (basal diet + 30 g of the mixture). Each group contained fifteen experimental units. Animals were fed individually twice a day, and dry matter intake (DMI) was recorded daily. Body weights were recorded initially and subsequently at 28-day intervals for a total of 140...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Enzymes; Finishing; Probiotics; Saccharomyces cerevisiae; Yeast.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982018000100615
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Aproveitamento do camu-camu (Myrciaria dubia) para produção de bebida alcoólica fermentada Acta Amazonica
Maeda,Roberto Nobuyuki; Andrade,Jerusa Souza.
O elevado teor de ácido ascórbico no camu-camu (Myrciaria dubia McVaugh, Myrtaceae) desperta o interesse de extrativistas, agricultores e consumidores, e leva à necessidade de desenvolvimento de tecnologias adequadas para produção em terra firme e aproveitamento industrial do fruto. Este trabalho teve por objetivo verificar a adequação do camu-camu para a produção de bebida alcoólica fermentada, assim como o efeito do branqueamento do fruto e da incorporação da casca à polpa nas características nutricionais e sensoriais da bebida. Os frutos foram separados em quatro lotes, sendo dois branqueados (90 ºC por 7 min). Após a despolpa, as cascas de um lote de cada tratamento (com e sem branqueamento) foram incorporadas às respectivas polpas e avaliadas quanto à...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fruto da Amazônia; Composição química; Saccharomyces cerevisiae; Fermentação; Análise sensorial.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59672003000300014
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Asparaginase II-GFP fusion as a tool for studying the secretion of the enzyme under nitrogen starvation BJM
Sotero-Martins,Adriana; Bon,Elba Pinto da Silva; Carvajal,Elvira.
Production of asparaginase II of Saccharomyces cerevisiae is regulated by nitrogen and can be used as a model system for studying other secreted proteins in yeast. Green fluorescent protein (GFP) from Aequorea victoria was fused to the carboxy-terminus of the enzyme by genomic integration to the locus ASP3 of S. cerevisiae. We determined asparaginase II activity, mRNA ASP3, mRNA ASP3-GFP and GFP fluorescence. Nitrogen starvation in cells carrying the chimera ASP3-GFP caused an increase in fluorescence and in the expression of ASP3. We have shown that cells producing the chimera Asp3-GFPp displayed the same response to nitrogen starvation as control cells. We demonstrated that Asp3-GFPp can be used for studying asparaginase II secretion under nitrogen...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Asparaginase II; Nitrogen regulation; Saccharomyces cerevisiae; Genomic integration; Green fluorescent protein.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822003000400017
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Baker's yeast as a potential substitute for live algae in aquaculture diets: <i>Artemia</i> as a case study OMA
Coutteau, P.; Lavens, P.; Sorgeloos, P..
In this study baker's yeast was evaluated as a substitute for live <i>Dunaliella tertiolecta</i> algae in the culture of the brine shrimp <i>Artemia</i> . Consumption of fresh baker's yeast resulted in poor growth and survival of brine shrimp. However, the nutritional value of the yeast significantly improved after complete removal of the yeast cell wall by enzymatic treatment. Baker's yeast was also made digestible for <i>Artemia</i> by simple chemical treatment which did not reduce rigidity of the yeast cell. The external mannoprotein layer of the yeast cell wall is probably the major barrier to digestion by <i>Artemia</i> . Chemically treated baker's yeast offers promising possibilities as a substitute for...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Diets; Yeasts; Artemia; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 1990 URL: http://www.vliz.be/nl/open-marien-archief?module=ref&refid=3064
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Bioethanol production from sweet potato (Ipomoea batatas L.) flour using co-culture of Trichoderma sp. and Saccharomyces cerevisiae in solid-state fermentation BABT
Swain,Manas Ranjan; Mishra,Jyoti; Thatoi,Hrudayanath.
The aim of this work was to study the optimiation of co-culturing of Trichoderma sp. and Saccharomyces cerevisiae (1:4 ratio) on sweet potato (Ipomoea batatas L.) flour (SPF) for the production of bio-ethanol in solid-state fermentation (SSF). Maximum ethanol (172 g/kg substrate) was produced in a medium containing 80% moisture, ammonium sulphate 0.2%, pH 5.0, inoculuted with 10% inoculum size and fermented at 30ºC for 72h. .Concomitant with highest ethanol concentration, maximum ethanol productivity (2.8 g/kg substrate/h), microbial biomass (23×10(8) CFU/ g substrate), ethanol yield (47 g/100g sugar consumed) and fermentation efficiency (72%) were also obtained under these conditions. Cell interaction was observed familiar between the viable cells of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Trichoderma sp.; Saccharomyces cerevisiae; Sweet potato flour; Solid state fermentation.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132013000200002
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Biological control of Mycosphaerella fragariae in strawberry culture Sci. Agrar.Paran. / SAP
Heling, Anderson Luis; Kuhn, Odair José; Stangarlin, José Renato.
The Mycosphaerella spot is one of the main foliar diseases of strawberry, degrating great leaf regions and reducing the photosynthetic area. Its control is mainly by the use of chemical fungicides, but, due the increasing demand for food free of pesticide, alternative control methods have been researched, such as biological control. This work aimed to evaluate the effect on strawberry plants, treated with the biological control agents Bacillus cereus, Saccharomyces boulardii and Saccharomyces cerevisiae, in the severity of Mycosphaerella fragariae, productivity and in the activity of β-1.3 glucanases, peroxidases and chitinases enzymes. It was verified that S. cerevisiae and B. cereus treatments were similar to fungicide for disease control. However, even...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Controle alternativo; Bacillus cereus; Saccharomyces boulardii; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2015 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/9544
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Brazilian propolis protects Saccharomyces cerevisiae cells against oxidative stress BJM
Sá,Rafael A. de; Castro,Frederico A.V. de; Eleutherio,Elis C.A.; Souza,Raquel M. de; Silva,Joaquim F.M. da; Pereira,Marcos D..
Propolis is a natural product widely used for humans. Due to its complex composition, a number of applications (antimicrobial, antiinflammatory, anesthetic, cytostatic and antioxidant) have been attributed to this substance. Using Saccharomyces cerevisiae as a eukaryotic model we investigated the mechanisms underlying the antioxidant effect of propolis from Guarapari against oxidative stress. Submitting a wild type (BY4741) and antioxidant deficient strains (ctt1∆, sod1∆, gsh1∆, gtt1∆ and gtt2∆) either to 15 mM menadione or to 2 mM hydrogen peroxide during 60 min, we observed that all strains, except the mutant sod1∆, acquired tolerance when previously treated with 25 µg/mL of alcoholic propolis extract. Such a treatment reduced the levels of ROS...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Propolis; Antioxidant; Oxidative stress; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822013000300051
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Capacidade fermentativa de Saccharomyces cerevisiae enriquecida com ácidos graxos Anais da ESALQ
Gutierrez,L.E.; Annicchino,A.V.K.O.; Lucatti,L..
Levedura de panificaçao (Saccharomyces cerevisiae) foi obtida anaerobicamente (sem e com adição dos ácidos graxos palmítico, oleico e linoleico) e aerobicamente e utilizada em ensaios de fermentação com 14% e 16% de sacarose a 32°C. Não houve diferenças significativas, quanto a viabilidade celular, entre os tratamentos das leveduras com ácido oleico, ácido linoleico e aerobicamente (as quais foram ricas em palmitoleico e oleico). As leveduras enriquecidas com ácido palmítico e anaeróbicas apresentaram maior redução na viabilidade do que com ácidos graxos insaturados. Foi observado um aumento na produção de ácido pirúvico e uma redução nos álcoois superiores com a redução da viabilidade celular.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ácidos graxos; Saccharomyces cerevisiae; Fermentação alcoólica.
Ano: 1990 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0071-12761990000200017
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Carcass quality of feedlot finished steers fed yeast, monensin, and the association of both additives Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Gomes,R.C.; Leme,P.R.; Silva,S.L.; Antunes,M.T.; Guedes,C.F..
To evaluate the effects of the supplementation of feed additives on carcass quality in beef cattle, 72 Nellore steers (339.5kg, 20-month old) were feedlot finished and fed for 91 days one of the following diets: 1) control with no additives; or added of 2) live yeast culture; 3) monensin; or 4) the association of both additives. After slaughter, renal, pelvic, and inguinal fat and hot carcass weights were recorded and carcass was split into muscle, bone, and trimmable fat. Carcass Longissimus muscle area and subcutaneous fat thickness at the 12th rib were measured and steaks of Longisimus muscle were taken to determine meat color, shear force, drip, and cooking losses. Yeast increased carcass dressing percentage but there were no effects on hot carcass...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Steer; Direct-fed microbial; Ionophores; Retail product yield; Shear force; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352009000300018
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Cells of yeasts adhered in corn grains and the storage perspective for use as probiotic BABT
Baptista,Antonio Sampaio; Horii,Jorge; Piedade,Sonia Maria de Stefano.
Yeasts were applied to corn grains, containing 16 or 20% moisture, at concentrations of 1 and 2%. The cellular viability was assayed at 0, 15, 30, 90 and 110 days. The cellular viability did not differ statistically among the treatments up to 30 days of storage, with the median viability of 89.10%. The average viability found at 90 days (72.20%) was lower than in the first three storage periods. After 110 days, the average viability was 61.14%. In conclusion, since yeast cells were viable up to 110 days in storage on corn grains, these can be used as a vehicle for the application of yeast as a probiotic.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cellular viability; Saccharomyces cerevisiae; Storage; Corn grain.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132005000200012
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Characterization of biochemical compounds and antioxidant activity of “dedo-de-moça” chili pepper accessions Horticultura Brasileira
Gomes,Gisely Paula; Constantino,Leonel Vinicius; Corte,Ligia Erpen-Dalla; Riger,Cristiano Jorge; Chaves,Douglas S de A; Gonçalves,Leandro SA.
ABSTRACT Capsicum baccatum is one of the main chili pepper species grown and consumed in South America. In Brazil, C. baccatum var. pendulum is widely cultivated, especially “dedo-de-moça” type. For most horticultural crops, including Capsicum species their diversity remains under-explored for traits related to fruit quality, since over the past half century breeding efforts have focused mainly on good agronomic performances. The investment in screening traits such as flavor, nutritional compounds and antioxidant content in traditional varieties is very important to support fruit quality breeding efforts. Thus, the objective of this study was accessing the variations into content of soluble solid, acidity, capsaicinoid, vitamin C, total phenolic compounds...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Capsicum baccatum var. pendulum; Saccharomyces cerevisiae; Fruit quality; Plant breeding.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362019000400429
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